Dnia 19 maja 2005r.o godz.7.30 pojechaliśmy na wycieczkę. Najpierw pojechaliśmy do Rabki .Odwiedziliśmy tam pracownie ’’Rabcio’’ gdzie robili kukiełki. Kukiełki te przedstawiały postacie z najróżniejszych bajek. O godz. 10.00 poszliśmy do teatru na przedstawienie pod tytułem ’’Tygrysek Pietrek’’. Przedstawienie było udane i kolorowe, aktorzy wczuli się w swoją rolę. To przedstawienie opowiadało o tygrysku, który się wszystkiego bał i szukał odwagi. Następnie odwiedziliśmy garncarza, który wyrabiał rzeczy gliny.
Niektóre dzieci także próbowały, ale nie wychodziło im to. Mogliśmy sobie kupić jakąś rzecz. Potem poszliśmy do rabkolandu, każdy z nas wspaniale się tam bawił, miał okazję jeździć na czym chciał. O godz..14.00 pojechaliśmy do Ludźmierza szlakami Jana Pawła II. Zwiedzaliśmy tam piękny ogród gdzie był przedstawiony różaniec tajemnice radosne, chwalebne, bolesne i światła. Na Krzeptówkach zwiedziliśmy kościół Wotum za uratowanie życia Ojca Świętego w 1981r. Przed kościołem stał pomnik Jana Pawła II.
Kościół i pomnik był prześliczny. A na koniec pojechaliśmy na Gubałówkę kolejką. Gdy wyjechaliśmy podziwialiśmy piękny krajobraz. Z Gubałówki było widać skocznie, na których skakał Adam Małysz. Wracając do domów wesoło śpiewaliśmy różne piosenki. Myślę, że warto było pojechać na tę wycieczkę i mam nadzieję, że będziemy ten czas miło wspominać. Bo naprawdę to była wspaniała wycieczka.
Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II
ul. Jana Pawła II 25
34-460 Szlachtowa
tel: 18 262 01 00
© 2016 Szkoła Podstawowa w Szlachtowej. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Strona używa plików Cookies. Czytaj więcej